نحوه نگهداری گیاه پاندانوس در آپارتمان

plant-screw-pine-02

پاندانوس در دسته درختان مناطق گرمسیری بوده که بومی ماداگاسکار و موریس است و در پورتو ریکو، فلوریدا، کالیفرنیا دارای رشد بهتری است؛ این گیاه پس از رشد کامل میوه می‌دهد و جالب است بدانید میوه آن خوراکی است. پاندانوس به شکل بوته‌ای رشد کرده و برگ‌های شمشیری دارد که سراسر آن و در لبه‌ها تیغ‌های ریزی رشد می‌کند این برگ‌ها ممکن است به طول 60 سانتی‌متر برسند و اغلب بهرنگ‌های سبز تیره می‌باشند.

از نیازهای معمولی این گیاه نور متوسط، حرارت نسبتاً زیاد و آبیاری فراوان است. این گیاه تقریباً به رطوبت 50 تا 70 درصدی و خاکی قلیایی نیاز دارد و مناسب‌ترین خاک برای آن خاک‌برگ، مخصوصاً خاک‌برگ حاصله از چمن است. برای تغذیه گیاه نیاز است تا کود دهی را برای آن انجام دهید، به این شیوه که ۳ گرم در لیتر هر دو هفته یک‌بار، از فروردین تا آبان ماه به مصرف گیاه برسانید.

آفات پاندانوس
گاهی اوقات ممکن است بر روی برگ‌های گیاه اثراتی را مشاهده کنید که هر یک از آن‌ها علاوه بر آنکه زیبایی گیاه را خدشه‌دار می‌کنند، دقیقاً نشانگر یک عامل مخرب هستند. به‌طور مثال برگ‌های چروکیده و قهوه‌ای گیاه پاندانوس نشان می‌دهند که هوا گرم بوده و گیاه تشنه است. در این شرایط باید گیاه خود را آبیاری کرده و آن را به محیطی ببرید که هوای خنک‌تری دارد. لکه‌های قهوه‌ای که بر حاشیه برگ‌ها ایجاد می‌شود نشان از آن دارد که هوا خشک بوده و برای این منظور باید زیر گلدان سنگ‌ریزه قرار دهید و بر روی آن آب بریزید تا این آب تبخیر شده و به مصرف گیاه برسد، درواقع این آب رطوبت گیاه را تأمین خواهد کرد.

برخی از گونه‌های پاندانوس دارای برگ‌هایی ابلق هستند، این برگ‌های ابلق نیاز به نور بیشتری دارند و زمانی که نور مناسب به آن‌ها نرسد حالت ابلق خود را از دست خواهند داد. یادتان باشد این به این معنی نیست که گیاه را می‌توانید در مقابل نور زیاد قرار دهید، چراکه این گیاه در مقابل نور زیاد چروک‌دار و رنگ‌پریده خواهد شد.

پاندانوس ها در محیط‌های خیلی سرد دچار یخ‌زدگی می‌شوند؛ به این شکل برگ‌ها قهوه‌ای و کم‌رنگ و نرم و آبکی خواهند شد. اگر پاندانوس شما دارای رشد برگ جدید کمی است نشان از آن دارد که گلدان آن کوچک بوده و حجم ریشه‌ها آن‌قدری زیاد شده است که کمبود مواد غذایی حاصل گشته است.

رشد و تکثیر پاندانوس
پاندانوس در ساده ترین روش ممکن توسط قلمه‌زنی نیز ریشه‌زایی خواهد کرد. به شکلی که می‌توانید پاجوش‌هایی که در کنار گیاه مادر رشد می‌کنند را توسط چاقویی تیز جدا کرده و آن را داخل آب و در کنار نور مناسب قرار دهید تا ریشه‌زایی کند. پس‌ازآن گیاه را به گلدانی مناسب منتقل کنید. درصورتی‌که از این راه نتیجه‌ای نگرفتید پاجوش‌های جداشده را داخل پودر هورمون ریشه‌زایی قرار دهید و سپس آن را داخل گلدانی با قطر 9 سانتی‌متر که حاوی کمپوست بذر و قلمه است بکارید؛ پس‌ازآن کیسه‌ای شفاف و پلاستیکی بر روی گیاه کشیده و آن را در دمای 20 درجه سانتی‌گراد و نور مناسب قرار دهید تا ریشه‌زایی انجام شود. محیط این گیاه باید مرطوب باشد و برای این باید مرتباً غبار پاشی انجام دهید. بهترین زمان برای تکثیر این گیاه نیز در اواسط بهار است.

 

منبع:blog.eskano

بیان دیدگاه